Nuorisoteatteritoiminta

Siperian nuorisoteatterissa voi tehdä omannäköistä teatteria ammattilaisen ohjauksessa – uudet ovat tervetulleita mukaan syksyllä! Syyskuussa jatkaa 13-20 -vuotiaiden ryhmä ja uutena aloittaa paljon toivottu ryhmä 20-> -vuotiaille nuorille aikuisille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siperian nuorisoteatterissa painottuu yhteisöllinen teatterin tekeminen, mikä tarkoittaa sitä, että ryhmän jäsenet vaikuttavat toiminnan ja mahdollisten tuotettavien esitysten sisältöön alusta alkaen. Myös käsikirjoitukset tuotetaan yhdessä. 13-20-vuotiaiden ryhmään otetaan mukaan uusia kiinnostuneita taas syyskauden alussa, to 7.9.2017! Ryhmä toimii syys- ja kevätkauden ja esitys valmistuu keväälle 2018.

Syksyllä 2017 käynnistyy myös paljon toivottu yli 20-vuotiaiden ryhmä! Ryhmä starttaa keskiviikkona 6.9.2017.

Siperian nuorisoteatteri on tarkoitettu kaikille teatterin tekemisestä kiinnostuneille nuorille. Aikaisempaa kokemusta teatterin harrastamisesta edellytetä. Ryhmien ohjaajana toimii FM (teatterin ja draaman tutkimus), FM (taidekasvatus) ja teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) Laura Häkkinen.

Siperian teatteriryhmissä pääsee vaikuttamaan esityksen sisältöön ja muotoon alusta lähtien. Mukaan pääsevät myös teatterin eri osa-alueista kuten lavastuksesta, puvustuksesta, tekniikasta tai tuotannosta kiinnostuneet nuoret. Käsikirjoittamisesta kiinnostuneet saavat ohjaajalta tukea tekstin tuottamiseen.

Toiminnassa ei ole osallistumismaksua. Kokoontumiset ovat pääasiassa kerran viikossa, 2 tuntia kerrallaan. Lähempänä esityksen valmistumista harjoitusaikoja tulee lisää ja niiden ajankohdista sovitaan tarkemmin ryhmissä. Harjoitus- ja esityspaikkana on Kulttuuriklubi Siperia Jyväskylän Veturitalleilla (os. Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä).

Tiedustelut: siperia ( at ) jkl.fi, p. 045 264 8280

Ryhmäläiset on vakuutettu toiminnan järjestäjän Kulttuuriyhdistys Väristys ry:n puolesta.

Nykyteatteri – mitä teatteri voisi olla minulle tai tälle ryhmälle juuri tänään?

– Esitys perustuu usein ideaan tai aiheeseen, ei näytelmätekstiin. Tai vanha näytelmäteksti puretaan osiinsa ja kootaan uudelleen eri tavalla.

– Tekstiä kutsutaan esitystekstiksi ja se voi sisältää mitä vain tekstiä, ääntä, kuvaa, liikettä tanssia tms.

– Esitys koostuu usein irrallisista numeroista jotka esittävät näkökulmia aiheeseen

– Ei välttämättä ainakaan täysin eheätä logiikkaa juonessa, tai muussakaan

– Esitystekstiä rakennetaan ”lattialla”, ”kirjoittamalla näyttelijöillä”  eli tekemällä paljon harjoitteita

– Ei välttämättä eheitä henkilöhahmoja kuten perinteisessä teatterissa. Henkilöhahmot voivat olla mitä tahansa ohikulkijoista psykologisesti motivoituihin roolihahmoihin.

– Kaikki teatterin osa-alueet, ammattiroolit ja koko teatterirakennuksen olemassaolo kyseenalaistetaan ja halutaan löytää uudelleen omalla tavalla.

– Lopputuloksena on usein ajatuksia herättävää ja rohkeata teatteria, joka ottaa monia näkökulmia esitettävään aiheeseen. Tuoreesti.

– Nykyteatteria voit nähdä esim. Kiasmassa Helsingissä, Esitystaiteen keskuksella Helsingissä, Tampereen Telakalla, Turun TEHDAS Teatterissa, jne. Nykyään myös perinteisen teatterin esitykset hyödyntävät usein nykyteatterin keinovalikoimaa.

Muita nuorisoteatteriryhmiä löydät Jyväskylän nuorisoteatteritoiminnan omilta nettisivuilta:

www.jyvaskylannuorisoteatterit.fi

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna