Nuorisoteatteritoiminta

Siperian nuorisoteatterissa voi tehdä omannäköistä teatteria ammattilaisen ohjauksessa. Ryhmiä on tarjolla nuorille ja nuorille aikuisille.

Saatana saapuu naistenhuoneelle oli 20-29-vuotiaiden ryhmän kevään 2018 produktio. Kuva: Henri Niemenmaa

Siperian nuorisoteatterissa painottuu yhteisöllinen teatterin tekeminen, mikä tarkoittaa sitä, että ryhmän jäsenet vaikuttavat toiminnan ja mahdollisten tuotettavien esitysten sisältöön alusta alkaen. Myös käsikirjoitukset tuotetaan yhdessä. Nuorten ja nuorten aikuisten oma ääni ja tarinat pääsevät toiminnassa ja esityksissä kuuluviin ja näkyviin!

Siperian nuorisoteatterin ryhmistä 13-15-vuotiaat ja 16-19-vuotiaat ryhmät ovat molemmat aloittaneet kevään produktioidensa parissa työskentelyn ohjaansa Anumaaria Tullan johdolla jo syksyllä 2018. Esityskaudet on molemmilla ryhmillä tulossa kevättalvella 2019, maalis-huhtikuun taitteessa. Nämä ryhmät ovat avoinna seuraavan kerran syyskuussa 2019. Uudet ja vanhat harrastajat – niin aloittelijat, kuin kokeneemmatkin – ovat silloin tervetulleita mukaan!

20-29-vuotiaiden esitykseen tähtäävä ryhmä aloittaa kevätkauden 2019 tammikuussa, keskiviikkona 9.1. klo 17-19 Siperiassa. Uudet sekä vanhat harrastajat ovat tervetulleita mukaan! Ryhmää ohjaa Laura Häkkinen.

Siperian nuorisoteatteri on tarkoitettu kaikille teatterin tekemisestä kiinnostuneille nuorille. Aikaisempaa kokemusta teatterin harrastamisesta ei edellytetä. Ryhmien ohjaajana toimivat teatteri-ilmaisun ja draamakasvatuksen ammattilaiset.

Siperian teatteriryhmissä pääsee vaikuttamaan esityksen sisältöön ja muotoon. Mukaan pääsevät myös teatterin eri osa-alueista kuten lavastuksesta, puvustuksesta, tekniikasta tai tuotannosta kiinnostuneet nuoret. Käsikirjoittamisesta kiinnostuneet saavat ohjaajalta tukea tekstin tuottamiseen.

Toiminnassa ei ole osallistumismaksua. Kokoontumiset ovat kauden alussa pääasiassa kerran viikossa, noin 2-3 tuntia kerrallaan. Lähempänä esityksen valmistumista harjoitusaikoja tulee lisää ja niiden ajankohdista sovitaan tarkemmin ryhmissä. Harjoitus- ja esityspaikkana on yleensä Kulttuuriklubi Siperia Jyväskylän Veturitalleilla (os. Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä).

Tiedustelut: siperia ( at ) jkl.fi, p. 045 264 8280

Ryhmäläiset on vakuutettu toiminnan järjestäjän Kulttuuriyhdistys Väristys ry:n puolesta.

Muita nuorisoteatteriryhmiä löydät Jyväskylän nuorisoteatteritoiminnan omilta nettisivuilta:

www.jyvaskylannuorisoteatterit.fi

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna