nuorisoteatteriryhmissä jatketaan keväällä kesken jäänyttä toimintaa

Siperian nuorisoteatterin ryhmätoiminta jatkuu taas syyskaudella. Ryhmiin otetaan ensisijaisesti mukaan ne harrastajat, joilla produktion valmistaminen jäi kevätkaudella kesken koronatilanteesta aiheutuneiden toiminnan rajoitusten takia.

Toimintaa pyritään jatkamaan entisessä muodossaan, mutta toiminta järjestetään turvallisuusnäkökohdat huomioiden ja normaalia pienemmissä ryhmäkokonaisuuksissa. Tämän takia ryhmät eivät ole tänä syksynä avoinna uusille harrastajille.

Esityksiä valmistellaan syksylle ja ensi keväälle

Koronakevät aiheutti Siperian nuorisoteatteritoimintaankin suuria muutoksia. Keväällä piti olla viiden eri esityksen esityskaudet – samalla oli tarkoitus juhlistaa Siperian 20. toimintavuotta. Esitykset ja treenit jouduttiin kuitenkin perumaan maaliskuun puolivälistä alkaen koronaepidemian rajoitustoimien takia. Osa ryhmistä jatkoi muuttuneessa tilanteessa toimintaansa digitaalisilla alustoilla. Ohjaajat ja ryhmäläiset opettelivat uusia yhteydenpidon ja yhteistyön välineitä ja ideoivat vaihtoehtoisia tapoja toimia yhdessä.

Yhdessä on mietitty, miten yhteisöllisesti valmistettavia eli devising-esityksiä voitaisiin valmistaa poikkeuksellisissa olosuhteissa, ja miten niitä voitaisiin tuoda turvallisesti myös yleisön nähtäville. Syyskaudella on käynnistetty uudelleen yhteensä kolme ryhmää, joissa jatkavat kevätkaudella aloittaneet ryhmäläiset.