Nuorisoteatteritoiminta

Siperian nuorisoteatterissa voi tehdä omannäköistä teatteria ammattilaisen ohjauksessa. Ryhmiä on tarjolla nuorille ja nuorille aikuisille.

Saatana saapuu naistenhuoneelle oli 20-29-vuotiaiden ryhmän kevään 2018 produktio. Kuva: Henri Niemenmaa

Siperian nuorisoteatterissa painottuu yhteisöllinen teatterin tekeminen, mikä tarkoittaa sitä, että ryhmän jäsenet vaikuttavat toiminnan ja mahdollisten tuotettavien esitysten sisältöön alusta alkaen. Myös käsikirjoitukset tuotetaan yhdessä. Nuorten ja nuorten aikuisten oma ääni ja tarinat pääsevät toiminnassa ja esityksissä kuuluviin ja näkyviin!

Siperian nuorisoteatterissa on ryhmät 13-15-vuotiaille, 16-19-vuotiaille ja 20-29-vuotiaille sekä Siperian herrasmiesteatteri -nimellä toimiva poikateatteriryhmä pojille, nuorille miehille ja sellaisiksi itsensä kokeville. Nämä ryhmät ovat esitykseen tähtääviä ryhmiä ja avoinna seuraavan kerran syyskuussa 2019. Uudet ja vanhat harrastajat – niin aloittelijat, kuin kokeneemmatkin – ovat silloin tervetulleita mukaan!

Tarkemmat ryhmien infot löydät täältä . (Huom! Tiedot syksyllä alkavista ryhmistä päivitetään sivuille kesän aikana.)

Siperian nuorisoteatteri on tarkoitettu kaikille teatterin tekemisestä kiinnostuneille nuorille. Aikaisempaa kokemusta teatterin harrastamisesta ei edellytetä. Ryhmien ohjaajana toimivat teatteri-ilmaisun ja draamakasvatuksen ammattilaiset.

Siperian teatteriryhmissä pääsee vaikuttamaan esityksen sisältöön ja muotoon. Mukaan pääsevät myös teatterin eri osa-alueista kuten lavastuksesta, puvustuksesta, tekniikasta tai tuotannosta kiinnostuneet nuoret. Käsikirjoittamisesta kiinnostuneet saavat ohjaajalta tukea tekstin tuottamiseen.

Toiminnassa ei ole osallistumismaksua. Kokoontumiset ovat kauden alussa pääasiassa kerran viikossa, noin 2-3 tuntia kerrallaan. Lähempänä esityksen valmistumista harjoitusaikoja tulee lisää ja niiden ajankohdista sovitaan tarkemmin ryhmissä. Toimintaan osallistuminen edellyttää sitoutumista harjoituksiin ja esityksiin. Harjoitus- ja esityspaikkana on yleensä Kulttuuriklubi Siperia Jyväskylän Veturitalleilla (os. Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä).

Tiedustelut: siperia ( at ) jkl.fi, p. 045 264 8280

Ryhmäläiset on vakuutettu toiminnan järjestäjän Kulttuuriyhdistys Väristys ry:n puolesta.

Muita nuorisoteatteriryhmiä löydät Jyväskylän nuorisoteatteritoiminnan omilta nettisivuilta:

www.jyvaskylannuorisoteatterit.fi

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna