Off Siperia: Kohtaamattomat ensi-illassa 27.4.

Mitä on tulla nähdyksi ja kuulluksi? Millaista on kohdata muita ihmisiä? Voiko kaiken korjata?

Kohtaamattomat
Ohjaus: Mari Hintikka
Käsikirjoitus: Työryhmä

Esitykset:
la 27.4. klo 19.00 (ensi-ilta)
su 28.4. klo 19.00
ma 6.5. klo 19.00
ti 7.5. klo 19.00

Liput: 8/5 euroa (työttömät, opiskelijat, varushenkilöt/sivarit,eläkeläiset, Kehy ry:n rinki)
Lippuvaraukset: offsiperia ( at ) siperia.info
Liput voi lunastaa käteisellä paikan päältä noin puoli tuntia ennen esityksen alkua.
Esitys kestää noin tunnin.

Tapahtuma facebookissa: Kohtaamattomat

Esityspaikka: Veturitallit, Kulttuuriklubi Siperia (tallit 1-2), Jyväskylä
Huomioithan, että Veturitalleilla ei ole pysäköintimahdollisuutta. Lähin parkkialue on P-Matkakeskus.

Kuva: Janita Oinonen

Kohtaamattomat-näytelmässä nähdään sirpaleita henkilöhahmojen elämistä, jotka peilautuvat ja kietoutuvat toisiinsa eri tavoin. Yksinäiset henkilöhahmot kurottavat toisiaan kohti, mutta toisen kohtaaminen ei ole aina helppoa. Ainolle ihmisen korvikkeena toimii siivoaminen, Birgitalle menestys ja Railille taide, kun taas Veeti ja Tytti vetäytyvät mielikuvitusmaailmoihinsa. Perttu ei osaa kohdata ongelmiaan, eikä Maikki pysty ratkaisemaan toisten ongelmia, vaikka haluaisi. Esityksessä ihmisten erilaiset maailmat ajautuvat usein erilleen tai törmäyskurssille, mutta sirpaleissa pilkahtelee myös toivoa ja löytämisen riemua. Viimeiseksi kysymykseksi jää: miten teippi liittyy kohtaamiseen?

Off Siperian nuorten aikuisten ryhmä on itse tuottanut vertaisohjaajansa, draamaopettajaopiskelija Mari Hintikan kanssa tämän esityksen nähdyksi tulemisen tarpeesta ja ihmisten erilaisten maailmojen kohtaamisesta. Ryhmä on kevään aikana tutkinut valitsemaansa teemaa esimerkiksi erilaisten harjoitusten, yhteisten keskustelujen ja yhdessä luotujen henkilöhahmojen kautta. Esityksen käsikirjoitus pohjautuu tähän yhteiseen työskentelyyn.

Mikä Off Siperia?

Off Siperia on Siperian nuorisoteatterin alla oleva mahdollisuus nuorten omaehtoisille esittävän taiteen ryhmille ja produktioille. Off-tuotanto tarkoittaa sitä, että Siperian nuorisoteatterin alla toimivien ohjattujen ryhmien esitysten rinnalla autetaan myös nuorten itseohjautuvia ryhmiä tuottamaan omia esityksiään.

Lämpimästi tervetuloa katsomaan ja kohtaamaan!

Lisätiedot esityksestä:
Ohjaaja Mari Hintikka, mari.e.hintikka ( at ) student.jyu.fi