avoimiin ryhmiin ilmoittautuminen alkaa 12. elokuuta

Siperian nuorisoteatterin syyskuun alussa alkaviin ryhmiin otetaan mukaan uusia harrastajia. Ilmoittautuminen avataan 12. elokuuta Siperian nettisivuilla. Ryhmistä avoinna uusille ovat 13-18-vuotiaiden ja 20-28-vuotiaiden ryhmät.

Ryhmien perustreeni-illat ovat:

13-18-vuotiaat torstai-illassa
15-20-vuotiaat tiistai-illassa (ryhmä on jatkaville)
20-28-vuotiaat keskiviikkoillassa

15-20-vuotiaiden ryhmä on kevään 2021 ryhmistä jatkavien ryhmä ja se ei ole siis tänä syksynä avoinna.

Jos mietit teatteriharrastamisen aloittamista, on hyvä huomioida, että harjoitteluaikoja tulee kauden edetessä lisää ja esitysten lähestyessä kalenterista onkin hyvä varata useampia iltoja harjoituksille ja esityksille. Yleensä kevätkaudella viimeistään harjoitustahti tiivistyy.

Teatteriharrastus antaa myös paljon: se on sekä hauskaa, että monella tavalla opettavaista. Ryhmässä voidaan miettiä ohjaajan kanssa jokaiselle sopivan kokoinen tehtävä ja rooli. Aina on mahdollista tulla mukaan myös muihin tehtäviin, kuin esiintymään lavalle! Puvustaminen, lavastaminen, maskeeraus, tuottamisen avustavat tehtävät, valokuvaaminen jne. kaipaavat nekin tekijöitä.

Ryhmiin pääsevät mukaan niin aloittelijat kuin jo teatteria harrastaneet nuoret. Aikaisempaa kokemusta teatterin tekemisestä ei siis välttämättä tarvitse olla. Ryhmissä ei ole osallistumismaksua, mutta mukaan tuleminen edellyttää sitoutumista ryhmän harjoituksiin ja toimintaan.

Ryhmiin otetaan mukaan maksimissaan noin 16 henkilöä kuhunkin ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin ajankohtaiset koronatilanteet huomioiden. Tilanteen niin vaatiessa ryhmäkoot jätetään pienemmiksi. Ilmoittautumisen jälkeen saat viikon sisään tiedon siitä, oletko mahtunut ryhmään vai oletko varasijoilla.

Ilmoittautuminen avautuu to 12.8. täällä.