Santa Muerte – osa II ensi-ilta 15. toukokuuta

Santa Muerte – osa II jatkaa Siperian nuorisoteatterin tutkimusta vahvan tunneilmaisun parissa, kuten esityksen ensimmäinenkin osa. Nuorten aikuisten ryhmän produktion toinen osa sijoittuu Espanjan aurinkorannoille 1980-luvulla. Esityksessä on tutkittu 80-luvun juppien mielenmaisemaa, kuluttamista ja hedonistista elämäntapaa aikana, jolloin ilmastonmuutoksesta ei vielä juuri puhuttu. Lentomatkat etelään edustivat urbaania elämäntapaa, jossa haettiin eksotiikkaa palmujen alta ja ihmisihanteenakin oli asfalttiviidakon kykenevä, ruskettunut atleetti.

80-luvun kulutusjuhlan, viattoman kuluttamisen, sekä raisun ja vapautuneen seikkailunjanon huumaa pystyy tässä tietoisessa ajassa tuskin enää täysillä tavoittamaan. Esityksessä pääsee kuitenkin hetkeksi kurkistamaan 80-luvulla tietyissä piireissä koettuun epäkriittiseen elämäniloon, jossa omaa identiteettiä rakennettiin yhä uusilla elämyksillä ja tavaroilla.

Siperian Nuorisoteatterin 20-29-vuotiaiden ryhmä on tuottanut keväälle 2019 kaksiosaisen esitystekstin, joka on saanut innoituksensa Santa Muertesta. Santa Muerten hahmo nähdään espanjalaisessa uskomusperinteessä vähäosaisten, epäonnisten ja muun muassa yötyöläisten suojelijana. Esityksen on ohjannut Laura Häkkinen.

Santa Muerte – osa II ensi-ilta on 15. toukokuuta. Varsinaisten esityspäivien lisäksi Santa Muerte osat I ja II on mahdollista nähdä Yläkaupungin Yön ohjelmistossa lauantaina 18. toukokuuta Yliopiston Seminarium-rakennuksen juhlasalissa.

——
Siperian nuorisoteatteri (20-29-vuotiaat): Santa Muerte – osa II
Kuva: Laura Häkkinen

Ohjaus: Laura Häkkinen
Käsikirjoitus: työryhmä

Esitykset:
ke 15.5. klo 19.00 (ensi-ilta)
su 19.5. klo 16.00
ke 22.5. klo 19.00

Esitykset Yläkaupungin Yössä Seminariumin juhlasalissa
(näihin kahteen esitykseen ei pääsymaksua eikä varauksia):
Santa Muerte – osa I: klo 14.00Santa Muerta – osa II: klo 15.30

Liput: 8/5 euroa (työttömät, opiskelijat, varushenkilöt/sivarit, eläkeläiset, Kehy ry:n rinki)
Lipputiedustelut ja varaukset: p. 045 16 56 488 (vain viestit)
Liput voi lunastaa käteisellä paikan päältä, ovet avataan noin puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Esityspaikka: Bostari, Kauppakeskus Forum, Jyväskylä (käynti Asemakadulta)

Tapahtuma facebookissa: Santa Muerte – osa II