Siperian herrasmiesteatteri ottaa mukaan uusia jäseniä

Siperian herrasmiesteatterin toimintakausi alkaa torstaina 19. syyskuuta. Ryhmään otetaan mukaan uusia harrastajia. Ryhmä on tarkoitettu 16-29-vuotiaille pojille, miehille tai sellaiseksi itsensä kokeville.

Poikateatteriryhmän toiminta käynnistettiin Jyväskylässä vuoden 2018 lopulla Siperian nuorisoteatterin alla. Ryhmä valmisti kevätkaudella esityksen valitsemastaan teemasta. Nyt alkavan kauden ensimmäinen kokoontumiskerta on torstaina 19. syyskuuta. Tälläkin kaudella on tähtäimessä esitys kevättalvelle 2020. Herrasmiehiä luotsaava teatteritaiteen opettaja Sauli Yksjärvi kertoo, että ryhmään toivotaan edelleenkin mukaan niin aloittelevia kuin kokeneempiakin teatteriharrastajia.

”Toiminnassa lähdetään aina liikkeelle ryhmäläisten ajatuksista ja toiveista. Herrasmiesteatteri onkin oivallinen kokeilu- ja aloituspaikka uudelle harrastukselle”, valottaa Yksjärvi.

Herrasmiesteatterissa omat tarinat ja teemat pääsevät esille teatterin keinoin

Siperian herrasmiesteatterissa painottuu yhteisöllinen teatterin tekeminen, mikä tarkoittaa sitä, että ryhmän jäsenet vaikuttavat toiminnan ja tuotettavan esityksen sisältöön alusta alkaen. Ryhmässä pääsee vaikuttamaan siihen mistä aiheesta kerrotaan ja miten. Mukaan pääsevät myös teatterin muista osa-alueista kuten käsikirjoittamisesta, lavastuksesta, puvustuksesta, ääni-, video- ja valotekniikasta, valokuvaamisesta tai tuotannosta kiinnostuneet nuoret ja nuoret aikuiset.

Ryhmään voi tulla mukaan ensimmäiselle kokoontumiskerralle torstaina 19.9. kello 17.30 alkaen tai mukaan voi ilmoittautua Siperian nettisivuilta valikosta Ilmoittautuminen. Ryhmään osallistuminen on maksutonta eikä aikaisempaa kokemusta teatteriharrastamisesta tai esiintymisestä tarvitse olla. Treenipaikkana on Nuorten taidetyöpajan Voltti-tila Matarankadulla. Tarkempi kuvaus ja lisätiedot ryhmästä löytyvät näiltä nettisivuilta Siperian nuorisoteatteri -valikon kautta kohdasta Siperian herrasmiesteatteri.

Siperian herrasmiesteatteri on käynnistetty osana Humakin Miesten vuoro-hanketta syksyllä 2018. Toiminta jatkuu hankkeen päätyttyä Siperian nuorisoteatterin alla. Poikateatteritoimintaa järjestetään Suomessa myös esimerkiksi Mikkelissä, Vantaalla ja Tampereella, joissa toiminnalla on jo pidemmät perinteet.

Tiedustelut: siperia ( at ) jkl.fi, p. 045 264 8280