Siperian nuorisoteatteri

Siperian nuorisoteatterissa on keväällä 2019 käynnissä ennätyksellinen määrä ryhmiä nuorille ja nuorille aikuisille teatterin harrastajille. Tulossa on viiden eri ryhmän esityskaudet kevään aikana! Kaikki ryhmät työstävät esitystekstinsä itse, joten lopputuloksena on taatusti ajankohtaista ja nuorten näköistä esitystaidetta.

13-15-vuotiaiden sekä 16-19-vuotiaiden ryhmät ovat aloittaneet teatteri-ilmaisuharjoitteiden sekä käsikirjoitusten  laatimisen parissa jo syyskaudella 2018 ja jatkavat kohti kevään huipentavia esityskausiaan ohjaajansa Anumaaria Tullan johdolla. (Nämä ryhmät ovat siis seuraavan kerran avoinna uusille syksyllä 2019.)

Nuorten aikuisten, eli 20-29 -vuotiaiden ryhmä on avoinna uusille tammikuussa 2019! Ensimmäinen kokoontuminen on keskiviikkona 9. tammikuuta kello 17 alkaen Siperiassa.  Ryhmä on avoinna uusille tammikuun ajan. Sen jälkeen keskitytään esityksen valmistamiseen ryhmälähtöisesti ohjaaja Laura Häkkisen johdolla.

Poikateatteritoiminta on aloitettu loppuvuonna 2018 osana OKM:n rahoittamaa Humakin Miesten vuoro-hanketta. Poikateatteritoiminta huipentuu niin ikään kevätkaudelle 2019 tuotettavaan esitykseen. Poikateatteria luotsaa Sauli Yksjärvi.
Lue lisää Miesten vuoro -hankkeesta täältä:
http://miestenvuoro.humak.fi/jyvaskyla/

Kevättä värittää myös nuorten aikuisten omaehtoinen teatteriproduktio, joka toteutetaan OffSiperia -tuotantona. Ryhmä saa harjoittelutilat ja muuta tuotannollista apua Siperiasta. Ryhmä on aloittanut ohjaajansa Mari Hintikan johdolla kokoontumiset loppuvuonna 2018 ja tähtää myös esitykseen keväälle 2019.

Lisäksi Jyväskylään on tulossa kaikkien nuorisoteatteritoimijoiden kannalta huippuvuosi, kun paikkakunnalla järjestetään valtakunnallinen Teateris -festivaali, joka valtaa kaupungin toukokuun lopussa. Myös Siperian nuorisoteatteri on mukana taustatoimijoissa, jotka ovat järjestämässä tapahtumaa ja tekemässä siitä entistä enemmän nuorten näköistä.

Keväälle Siperian nuorisoteatterin alle on siis tulossa viisi nuorten näköistä esitystä! Seuraa produktioiden etenemistä instagramissa ja facebookissa:

Instagram: @siperiannuorisoteatteri
Facebook: Siperian nuorisoteatteri

Romeo ja Julia – teiniangstia Veronassa näyttelijät keväällä 2018