Siperian nuorisoteatteri: Riisinjyvä-Tiloja

Mielentiloja, olotiloja, ruumiin tiloja…

Siperian nuorisoteatterin Riisinjyvä-Tiloja on kummallisen kaunis ja keväinen nykyteatteriesitys, jonka äärellä katsoja voi pohtia omaa keskeneräisyyttään. Ensi-ilta on torstaina 21. huhtikuuta kello 19 Jyväskylän Veturitalleilla.

Kolmentoista nuoren työryhmä on tutkinut Laura Häkkisen ohjauksessa, teatterin ja liikkeen keinoin, aihetta ”tila”, ja on päätynyt keskeneräisyyden tiloihin – asioihin jotka jäävät kesken.

”Täältä lattialta, löysin riisinjyvän. Pienen ja valkoisen. Katsoin jyvää ja jyvä katsoi minua. Ja jätin jyvän siihen, missä se oli.”

Esitys pohjautuu nuorten omiin havaintoihin. Teoksessa olennaisessa osassa ovat näyttämötoiminnan ohella videoprojisoinnit, jotka tuovat ilmaisuun toisen kerronnan tason.

Siperian nuorisoteatteri on yhteisö- ja nykyteatterin keinoja käyttävä teatteriryhmä 13-20-vuotiaille nuorille. Ryhmässä pääsee tekemään tutkivaa teatteria sekä vaikuttamaan esityksen sisältöön ja muotoon ammattilaisen ohjauksessa. Yhdessä tekemisen lähtökohtana ovat nuorten omat havainnot ja oma kriittinen ajattelu. Nuoret ovat mukana ohjausta lukuun ottamatta kaikissa teatterin osa-alueissa käsikirjoituksesta lavastukseen.

”Mitä jos ihminen ei ole vielä valmis johonkin?”

Lisätiedot:
Ohjaaja Laura Häkkinen, p. 040 702 45 92
Kulttuuriklubi Siperia, p. 045 264 82 80

Esitykset:
to 21.4. klo 19 ensi-ilta
pe 22.4. klo 19
la 23.4. klo 15

Liput: 5 / 8 € Kannatuslippu 15 €

Lippuvaraukset: p. 045 165 64 88 tai kulttuuriklubisiperia ( at ) gmail.com

Esityspaikka: Kulttuuriklubi Siperia, Veturitallit (os. Veturitallinkatu 6, Jyväskylä)