Siperian nuorisoteatterin 20-29 -vuotiaiden ryhmä aloittaa lokakuussa

Siperian nuorisoteatterissa aloittaa uusi 20-29 -vuotiaille nuorille aikuisille suunnattu teatteriryhmä. Ryhmään otetaan näyttelemisestä ja teatterista kiinnostuneita nuoria mukaan lokakuussa. Aiempaa osaamista näyttelemisestä ei tarvita. Ryhmän ensimmäinen tapaaminen on tiistaina 6.10.2015 klo 20.00 Veturitalleilla.

Ryhmä valmistaa ammattilaisen ohjauksessa devising -metodilla tehtävän teatteriesityksen, jossa tutkitaan uutisten ja median luomien uhkakuvien maailmaa. Millaisia uhkakuvia media luo ja miten niillä pyritään vaikuttamaan ihmisten ajatteluun?

Devising -metodi teatterissa tarkoittaa sitä, että ohjaaja teettää ryhmällä mm. ääni-, liike-, draama- ja kirjoitustehtäviä valitun aiheen ympärille. Devising on metodina yhteisöllinen sekä vanhoja työryhmärooleja kyseenalaistava ja purkava. Devising -esitys voi sisältää aineksia melkein mistä tahansa: uutisista, mediata, sarjakuvista tms.

Samalla kun ryhmä tarkastelee mediaa, se myös tuottaa itse mediatekstejä ja -materiaalia (esimerkiksi YouTube-videot ja blogitekstit). Esityksen yhdeksi osaksi rakentuvat myös Veturitallien seinille heijastettavat videoprojisoinnit. Esitys toteutetaan Jyväskylässä syksyn 2015 ja kevään 2016 aikana.

Ryhmän ohjaajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja, FM Laura Häkkinen. Harjoitus- ja esityspaikkana on Kulttuuriklubi Siperia Veturitalleilla (os. Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä).
Ilmoittautumiset: Anumaaria Tulla, anumaaria.tulla ( at ) siperia.info, p. 050 44 11 496

Lisätiedot
Ohjaaja:
Laura Häkkinen (Teatteri-ilmaisunohjaaja (AMK), FM (taidekasvatus), Teatterin ja draaman tutkimuksen maisteriopiskelija)
lahakki ( at ) gmail.com
P. 040 702 45 92

Tuotanto:
Kulttuuriyhdistys Väristys ry
Anumaaria Tulla
Nuorisoteatteritoiminnan koordinointihanke
anumaaria.tulla ( at ) siperia.info
P. 050 44 11 496