Siperian nuorisoteatterin kahdelta ryhmältä valmistuu esitykset kevätkauden päätteeksi

Poikkeusolojenkin vallitessa Siperian nuorisoteatteriryhmät ovat sinnikkäästi harjoitelleet esityksiään tähtäimessä yleisön eteen pääseminen. Viime kevään esityskauden menettämisen jälkeen nuoret pääsevät viimein näyttämään yhteisesti ideoidut, käsikirjoitetut ja ahkerasti harjoitellut teokset omille perheenjäsenilleen ja muille läheisille peräkkäisissä ensi-illoissa 28. ja 29. toukokuuta. Paikkoja on varattu jonkin verran myös kutsuvieraille.

Perjantaina 28.5. tulee 15-20-vuotiailta ensi-iltaan Eturivin tyttö. Aleksandra elää koulun ja harrastusten täyttämien aikataulujen keskellä, suoriutuu kaikesta erinomaisesti ja hoitaa kaiken tunnollisesti. Hän on muille ”se eturivin tyttö”, jonka olemassaoloa tuskin muistetaan. Mutta näkeekö kukaan Aleksandraa?  Tunteeko kukaan häntä oikeasti? Tunteeko edes hän itse itseään? Aleksandra päätyy outoon paikkaan, jossa kaikki on toisin. Eturivin tyttö onkin yhtäkkiä kaiken keskipiste, jonka jokaista liikettään seurataan ja ihaillaan. Eturivin tytöllä on selvästi jokin erityinen asema tuossa paikassa.

Lauantaina 29.5. on 13-16-vuotiaiden ryhmän ensi-illan vuoro esityksellä Jumalattomissa saappaissa Oy. Ihminen havahtuu yllättävään tuntemukseen. Sanoiko joku jotain? Kuiskiiko jumala tai intuitio? Ehkä se on vaan suklaan himo? Ei se mitään ollut. Tuntuu, että korkeammat voimat eivät kuule uupunutta perheenäitiä satuilemassa lapselleen, kotiinsa hautautuva työtöntä Mattia tai ammattivalittaja Sirpaa. Jos korkeampia voimia on, miksi kukaan ei auta? Tai entäpä jos jokainen toiveesi, valituksesi ja ajatuksesi onkin kuultu?

Molempien teosten käsikirjoitukset on luotu devising-menetelmällä eli muun muassa ryhmän tekemien improvisaatiokohtausten, yhteiskäsikirjoittamisen ja erilaisten draamamenetelmien kautta. Ohjauksesta, käsikirjoitusprosessin ohjauksesta ja dramaturginen työstä vastaa Anumaaria Tulla.

HUOM! Katsomopaikkoja on rajatusti, joten paikkoja voivat varata kutsutut henkilöt (ensisijalla esiintyjien läheiset, ystävät ja muut kutsuvieraat varaamisjärjestyksessä). Tutustu etukäteen Vastuullisen tapahtuman periaatteisiin täältä. Esitystiedot ja varausohjeet löydät täältä:

Eturivin tyttö (15-20-vuotiaat)

Jumalattomissa saappaissa Oy (13-16-vuotiaat)