Siperian nuorisoteatterin ryhmiin avautuu ilmoittautuminen 15. elokuuta

TIEDOTE Jyväskylä 13.8.2019

Siperian nuorisoteatterin kauden 2019 – 2020 harrastusryhmiin avataan ennakkoilmoittautuminen torstaina 15. elokuuta. Teatterin ja muun esittävän taiteen harrastusryhmiä on tarjolla eri-ikäisille nuorille ja nuorille aikuisille. Ryhmiin voi ilmoittautua Siperian nettisivujen kautta.

Siperian nuorisoteatterin ryhmien toiminta alkaa syyskuussa. Ryhmiä on tarjolla 13-16-vuotiaille, 16-19-vuotiaille ja 20-29-vuotiaille. Lisäksi Siperian herrasmiesteatteriryhmään otetaan mukaan 16-29-vuotiaita poikia, nuoria miehiä ja sellaiseksi itsensä kokevia. Uusina ryhminä alkavat Esittävä sirkus- ja tanssiryhmä (noin 16-24-vuotiaat) sekä Tanssia ja liikettä esittävän taiteen teoksiin –ryhmä (noin 13-20-vuotiaat), jotka tuovat monipuolisuutta teatteriharrastamisen palettiin. Kaikkiin edellä mainittuihin ryhmiin ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin harrastajat. Aikaisempaa kokemusta teatterin tekemisestä ei edellytetä, eikä toiminnassa ole osallistumismaksua. Ryhmiä ohjaavat teatterialan ammattilaiset.

Palkittu Siperian nuorisoteatteri on kasvattanut suosiota ja ryhmämääriä

Ryhmien suosio on ollut kasvussa etenkin viime syyskaudesta alkaen, jolloin suuren osallistujamäärän takia ryhmämääriä lisättiin. Uutena toimintana kokeiltiin viime kaudella myös poikateatteritoimintaa, jota jatketaan edelleen Siperian herrasmiesteatteri -nimellä.

Viime kausi oli Siperian nuorisoteatterissa muutoinkin, kuin lisääntyneen toiminnan puolesta, erityisen menestyksekäs – niin ryhmien nuoret, ohjaajat kuin taustatahokin saivat tunnustusta. Alkuvuodesta nuorten aikuisten ryhmä sai kunnian ottaa vastaan Keski-Suomen harrastajateatteriyhdistyksen Aalto-kiertopalkinnon vuoden 2018 vaikuttavimmasta harrastajateatteriesityksestä  (Saatana saapuu naistenhuoneelle). Siperian toiminnan taustalla oleva Kulttuuriyhdistys Väristys ry palkittiin toukokuussa Suomen kulttuurirahaston kulttuuripalkinnolla pitkäjänteisestä työstä paikallisen nuorisoteatteritoiminnan kehittäjänä ja tukijana. Siperian nuorisoteatterilaisten Selviytymisopas yläkouluun esityskausi oli menestys ja kauden päätteeksi ryhmä pokkasikin vielä stipendin valtakunnallisilla Teatris nuorisoteatterifestivaaleilla.

Ulkopuolisen tunnustuksen lisäksi tärkeänä menestyksen mittarina ovat olleet nuorilta ja nuorilta aikuisilta saadut positiiviset palautteet – ja halu olla mukana toiminnassa. Toimintaa kehitetään nuorten palautteen myötä edelleen.

Mukaan pääsee ilman aikaisempaa teatterikokemusta – ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä

Ryhmiin mukaan tuleminen edellyttää sitoutumista harjoituksiin ja esityskauteen. Aluksi treeniajat ovat kerran viikossa kaksi tai kolme tuntia kerrallaan ja myöhemmin tulee myös lisäharjoituksia, joita esityksiin tähtäävissä ryhmissä on useampia kertoja viikossa esityskauden lähestyessä. Esityksiä ryhmillä tulee olemaan kevään 2020 aikana ja aikatauluista sovitaan ryhmissä tarkemmin toiminnan edetessä. Kaikkien ryhmiin haluavien ei ole pakko esiintyä, vaan ryhmissä on mahdollista olla mukana myös muissa tehtävissä, kuten maskeeraus, puvustus, lavastus, tekniikka, lipunmyynti, tuotannolliset tehtävät ja niin edelleen.

Ryhmiin voi ilmoittautua torstaista 15.8. alkaen Siperian nettisivuilta löytyvän ilmoittautumislomakkeen kautta. Ryhmissä on vaihtelevat maksimikoot ja edellisellä kaudella ryhmissä mukana olleilla on ollut mahdollisuus ilmoittautumiseen etukäteen, joten on mahdollista, että joissakin ryhmissä on vain muutamia paikkoja vapaana. Ilmoittautuneita otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja myös varasijoille. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse tieto ryhmään pääsystä.

Tiedustelut:

Kulttuuriklubi Siperia, p. 045 264 8280, siperia ( at ) jkl.fi
Nuorisoteatterikoordinaattori ja –ohjaaja Anumaaria Tulla, p. 050 44 11 496, anumaaria.tulla ( at ) siperia.info