TEATTERIHARRASTUSTA PÄÄSEE JATKAMAAN SIPERIASSA TAAS SYKSYLLÄ

Siperian nuorisoteatterin ryhmätoiminta jatkuu taas syyskaudella. Toimintaa pyritään jatkamaan entisessä muodossaan, mutta on myös mahdollista, että toimintaa joudutaan järjestämään normaalia pienemmissä ryhmäkokonaisuuksissa. Ryhmiin otetaan ensisijaisesti mukaan ne harrastajat, joilla produktion valmistaminen jäi kevätkaudella kesken koronatilanteesta aiheutuneiden toiminnan rajoitusten takia.

Mikäli tilanne sallii ryhmätapaamisten ja treenien järjestämisen normaalisti, ja ryhmäkokoja ei tarvitse rajoittaa, otetaan ryhmiin mukaan myös uusia harrastajia pois jääneiden tilalle. Syksyn toimintamuotoa arvioidaan elokuussa vallitsevan tilanteen mukaan.  Silloin myös avataan ilmoittautuminen näillä sivuilla, jos tilanne on sellainen, että ryhmät voidaan avata uusille harrastajille.

KEVÄÄN KOKEMUKSET OTETAAN VOIMAVARAKSI TULEVAAN

Koronakevät aiheutti Siperian nuorisoteatteritoimintaankin suuria muutoksia. Keväällä piti olla viiden eri esityksen esityskaudet – samalla oli tarkoitus juhlistaa Siperian 20. toimintavuotta. Esitykset ja treenit jouduttiin kuitenkin perumaan maaliskuun puolivälistä alkaen. Osa ryhmistä jatkoi muuttuneessa tilanteessa toimintaansa digitaalisilla alustoilla. Toiminnan muoto ja sisällötkin ovat poikenneet paljon normaalista teatteriharrastustoiminnasta ja esitysten treenaamisesta. Ohjaajat ja ryhmäläiset ovat opetelleet uusia yhteydenpidon ja yhteistyön välineitä ja ideoineet vaihtoehtoisia tapoja toimia yhdessä.

Yhdessä on myös mietitty miten yhteisöllisesti valmistettavia eli devising-esityksiä voitaisiin valmistaa poikkeuksellisissa olosuhteissa, ja miten niitä voitaisiin tuoda turvallisesti myös yleisön nähtäville. Syyskaudella jää nähtäväksi, tullaanko ryhmissä palaamaan keväällä kesken jääneisiin teoksiin vai tuotetaanko vielä siinä vaiheessa jotain muunlaista esityksellistä sisältöä. Jossain vaiheessa niihin kuitenkin vielä palataan. Hyvää on luvassa!