Syksyn harrastuskausi alkaa – teatterin, tanssin ja sirkuksen harrastusryhmiä nuorille

Nuorten harrastustoimintakausi käynnistyy syyskuun alussa Kulttuuriklubi Siperiassa, Jyväskylän Veturitalleilla. Tarjolla on teatteri-, sirkus- ja tanssiryhmiä sekä rokkikuoro RockAll. Ryhmät alkavat syyskuun ensimmäisellä viikolla ja ne järjestävät syyskuun aikana avoimia kertoja uusille kiinnostuneille. Osaan ryhmistä pääsee mukaan joka viikko pitkin harrastuskautta. Ryhmät on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille eikä niihin ole osallistumismaksua. Syyskauden ryhmäkalenteri ja tiedot avoimista kerroista löytyvät kokonaisuudessaan osoitteesta www.siperia.info.

Teatteriharrastamisen voi aloittaa syyskuussa vaikkapa Siperian nuorisoteatterin ohjatuissa ryhmissä. 13-20-vuotiaiden nuorten ryhmään ovat tervetulleita niin vanhat kuin uudetkin harrastajat. Kokonaan uutena ryhmänä starttaa paljon toivottu nuorten aikuisten ryhmä yli 20-vuotiaille. Kaikki teatteritoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan eikä aikaisempaa kokemusta teatteriharrastuksesta edellytetä. Molempiin ryhmiin voi tulla tutustumaan, kokeilemaan ja ilmoittautumaan syyskuun kokoontumiskerroilla. Yli 20-vuotiaiden nuorten aikuisten ryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran keskiviikkona 6. syyskuuta kello 18.30 alkaen ja 13-20-vuotiaiden ryhmä torstaina 7. syyskuuta kello 17.00 alkaen.

Syksyn kalenterissa on tarjolla myös sirkusta, improa, rokkikuoroa ja tanssijameja

LiikuntaLaturin 13-19-vuotiaille tarkoitettuun sirkusryhmään voi tulla uusia mukaan koko harrastuskauden ajan.  Sirkusryhmässä on mahdollisuus kokeilla sirkuksen eri lajeja ohjaajien johdolla eikä aikaisempaa kokemusta lajeista edellytetä. RockAll -kuoro on avoinna uusille kiinnostuneille laulajille syyskuun ajan. Ensimmäinen kokoontuminen on tiistaina 5.9. kelloa 18.

Kaikille tanssista ja breikistä kiinnostuneille on tarjolla Keskiviikkojamit ja Sunnuntaijamit, jotka ovat Hiphop-kirjaston avoimia treenivuoroja. Sisi Majitun esiintyvä ryhmään voi päästä mukaan, jos rummuttaminen tai afrotanssiminen kiinnostaa. Riddim Queens -tanssiryhmän afrobeats-dancehall-rytmejä voi myös tulla kokeilemaan avoimeen workshoppiin. Siperiassa nuoret voivat perustaa myös omia, vertaisohjattuja harrastusryhmiä, joille annetaan tarvittaessa tukea ryhmän toiminnan käynnistämisessä.

Teatteriharrastamisen monipuoliset mahdollisuudet esillä Nuorten teatteripäivässä

Jyväskylän nuorisoteatteritoimijat järjestävät kaikille teatteriharrastuksesta kiinnostuneille nuorille avoimen Nuorten teatteripäivän Veturitalleilla lauantaina 2. syyskuuta. Tapahtumassa voi tutustua teatteritoimintaan osallistuen työpajoihin tai muuten vain seurailemalla tapahtumia. Päivän aikana voi tutustua Jyväskylän nuorille suunnattuihin teatteriharrastusryhmiin ja kysyä teatteriharrastamisesta suoraan tekijöiltä. Tapahtumassa toimii myös Prokkisklinikka, josta voi tulla kysymään neuvoja, jos vaikkapa oman teatteriryhmän perustaminen kiinnostaa.

Tapahtuman fb-sivu: Nuorten teatteripäivä

Tiedustelut: siperia(at)jkl.fi, p. 045 264 8280. Paikka: Kulttuuriklubi Siperia, Veturitallit (tallit 1-2), Veturitallinkatu 6, Jyväskylä.