vanhemmille ja huoltajille

Tässä tietoa teatteriryhmissä harrastavien nuorten huoltajille harrastusryhmien toiminnan jatkumisesta ryhmäkokoontumisten peruuntumisen aikana.

Kuten toivottavasti olette jo saaneetkin kuulla omalta nuoreltanne, on Siperian nuorisoteatterin ryhmäkokoontumiset toistaiseksi peruttu (alkaen pe 13.3.2020, voimassa toistaiseksi) johtuen koronaviruspandemiasta. Koska teatteriesitysten harjoittelu ja esittäminen edellyttää pääsääntöisesti läsnäoloa, joudumme myös todennäköisesti siirtämään tälle keväälle suunniteltuja esityksiä myöhempään ajankohtaan. Nämä asiat selkiytyvät meille toiminnan järjestäjillekin vasta pikku hiljaa ja tiedotamme kyllä asioista heti, kun on jotain uutta ja varmaa tietoa meidänkin harrastustoimintaryhmien osalta.

Ryhmien kanssa kuitenkin jatketaan yhteyden pitämistä sähköisillä kanavilla. Pyrimme järjestämään yhteisiä ”treeniaikoja” eri kanavilla viikoittain ainakin ryhmien perustreeniaikoina. Toivommekin, että nuorenne saa siellä kotona tukea tämän heille tärkeän harrastuksen jatkamisessa. Vaikka elämmekin poikkeusoloissa, on tärkeää säilyttää yhteys muihin ja jatkaa mahdollisuuksien mukaan itselle tärkeitä asioita!

Meillä on kaikille ryhmille omat WhatsApp-ryhmät olleet jo aikaisemmin käytössä. Niitä käytetään ryhmien asioista viestimiseen edelleenkin. WhatsApp-ryhmä ei kuitenkaan ole ryhmätyöskentelyn ja luovan toiminnan kannalta paras mahdollinen alusta, joten käytämme myös esimerkiksi Skypeä. Lisäksi olemme nyt perustaneet Siperian nuorisoteatterille oman Discord-serverin ja sinne omat ryhmät nuorimpien teatteriryhmillemme.

Discord on alustana mm. nuorisotyön alalla yhä enenevissä määrin käytetty kanava ja meidän oma serverimme on rajattu vain nuorten ryhmäläisten ja ohjaajiemme käyttöön. Toki nuoret voivat olla tuon kanavan käyttäjiä jo ennestäänkin paljon laajemmin. Koitamme nyt näistä eri alustoista löytää parhaimmat mahdolliset konstit ryhmiemme toiminnan ylläpitoon.

Sähköisesti pidettävissä tapaamisissa voidaan pitää tavallisten ryhmäkokoontumisten tapaan ”alkurinkejä” joissa kysellään ja kerrotaan kuulumisia. Lisäksi siellä voidaan jakaa ideoita, suunnitella yhdessä virkistävää verkon välityksellä toteutettavaa toimintaa ja tulevia treeni- ja esityskausia. Koska tämäkin toiminta jatkuu kyllä sitten kun se on turvallista!

Me toiminnan järjestäjät ja ohjaajat olemme edelleen töissä ja näissä ylläpitämissämme ryhmissä läsnä – emme siis ole mihinkään hävinneet. Mikäli teillä herää kotona kysymyksiä tähän tarjoamaamme harrastukseen liittyen, voitte olla yhteydessä viestitse tai puhelimitse (myös WhatsApp):

Lisätietoja:

Tiina Ahtonen, kulttuurituottaja: siperia ( at ) jkl.fi, 045 264 8280

Anumaaria Tulla, nuorisoteatterikoordinaattori ja -ohjaaja: anumaaria.tulla ( at ) siperia.info; 050 4411 496

—–

Olemme ohjeistaneet ryhmiemme nuoria seuraavasti.
Nämä ohjeet ovat varmasti hyödyksi ihan kaikille:

Vaikka koronavirus onkin useimmille vaaraton, ajatus virukseen sairastumisesta tai huoli läheisistä voi herättää ahdistusta ja pelkoa. Huolta tai pelkoa voi lievittää ottamalla huomioon seuraavia asioita:

  • Luotettava, ajantasainen tieto helpottaa oloa (THL:n ohjeistukset)
  • Koronaviruksen leviämistä voi ehkäistä hyvällä käsihygienialla sekä oikealla yskimistekniikalla (THL:n käsienpesu- ja yskimisohje).
  • Säännölliset arkirutiinit tuovat turvaa. Muistakaa siis säännöllinen ruokailurytmi, uni, ulkoilu sekä kouluhommien hoitaminen saamienne ohjeiden mukaan! 
  • Uutisoinnin jatkuvan seurannan ja pelkoa lietsovien keskustelujen rajaamisesta voi olla hyötyä
  • Yhteisöllisyys ja sosiaalisten suhteiden ylläpito rauhoittavat, joten:

Pysytään yhdessä, vaikkakin vähän etäämmältä kuin yleensä!